Van Haga BOOS: Rutte vindt het HUMOR om van Haga ‘extreem-rechts stinkend VARKENSVET’ te noemen. – YouTube

Commotie in de Tweede Kamer: Wybren van Haga (Belang van Nederland (BLVN) maakt zich druk om de uitlating ven de minister van Justitie & Veiligheid, Dilan Yesilgöz-Zegerius, die eerder tijdens een H.J. Schoollezing Van Haga, zijn partij en enkele anderen “onwelriekende reuzel” (ofwel “stinkend varkensvet”) had genoemd. Van Haga richtttte zich met zijn kritiek hier tegen premier Mark Rutte die het allemaal niet zo ’n probleem vond; Haga moest volgens hem “…niet zo happen, niet zo gevoelig…” zijn; tijdens de woorden van de premier keek Zegerius triomfantelijk en glunderend toe.

“Some Animals Are More Equal Than Others.” 

Tijdens zijn betoog zei Van Haga er onder meer dit over:

“En blijkbaar, “Some animals are more equal than others”, kunnen sommige mensen dat wél doen en sommige mensen weer niet…”

Met andere woorden: ondanks het gelijkheidsbeginsel wat ook in de Tweede Kamer van toepassing is, stonden Rutte en het kabinet boven alle andere “politieke dieren.” 

George Orwell: “1984.” 

De woorden “Some animals are more equal than others” zijn zoals bekend afkomstig uit de inmiddels beroemd geworden roman “1984.” Die werd eerst in 1950 gepubliceerd en hier hebben we er de 35e druk van, uit 1983. De roman werd allereerst in het Engels in 1949 onder de titel “Nineteen-eighty-four” uitgegeven Op de achterkant van de Nederlandse uitgave van het boek onder meer de volgende woorden:

“Toen in 1956 de Hongaarse opstand uitbrak zei men, dat de roman “1984”daar als afrekening met het stalinisme de belangrijkste stroomversnelling toe was. Deze klassiek geworden ‘anti-utopie’ was door Orwell echter bedoeld als een waarschuwing tegen élk totalitair systeem dat zich, in welke historische, politieke, sociale, of morele samenhang ook, opstelt als bedreiging van de vrijheid en eigen persoonlijkheid van het indvidu.” 

Waar Orwell in die tijd dus tegen waarschuwde, was een waarschuwing tegen een politiestaat waarin alle burgers ononderbroken onder surveillance zouden staan. Hiermee zou hij als voorbeeld naar de Sovjet-Unie onder Joseph Stalin hebben verwezen; wat daar al lange tijd gemeengoed was (de surveillance en de terreur waar de Russische bevolking al voor lange tijd gedwongen was onder te leven), zou later ook in West-Europa kunnen gebeuren.

George Orwell: “Animal Farm.” 

Naast zijn beroemde roman heeft Orwell later nog een roman gepubliceerd, “Animal Farm” (hier in Nederland uitgegeven onder de titel “Dierenboerderij.”)

De Varkens als Absolute Heersers. 

Op de achterkant van dit laatste boek lezen we:

“Op een dag wordt boer Jansen van zijn erf verdreven en nemen de dieren de macht op de boerderij over. Wat de dageraad van een nieuwe tijd had moeten worden, eindigt in een afschuwelijke nachtmerrie. De slimste dieren, de varkens, vestigen een bloedige politiestaat en de overige dieren van de boerderij treft een triester lot dan voorheen.”

Hadden de dieren het al slecht onder de “tirannie” van boer Jansen gehad, die verbleekte er nadat er de varkens er op hun beurt een politiestaat hadden gevestigd.

Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66), de Rest van het Kabinet & Klaus Schwab & het World Economic Forum. 

Nu weten we dat het kabinet (Kaag (D66) en de rest van de leden ervan wat met Kaag voorop vanwege bepaalde uitlatingen van Baudet (FvD) eerder demonstratief uit de Kamer wegliep, in dienst staat van Klaus Schwab en zijn Word Economic Forum. (WEF) Ook is bekend dat hij het juist is die het voor ogen heeft, een communistsche wereldorde (een bloedige politiestaat dus) te vestigen. En daar moet Nederland ook deel van uit gaan maken. Met de dankbare steun van het kabinet natuurlijk. En zoals we gezien hebben, schreef Orwell dat die politiestaat gesticht werd door de varkens. 

Term “Onwelriekende Reuzel” als Eretitel Gereserveerd voor “de Varkens” in het Kabinet. 

Net zoals “de varkens” er in de roman van Orwell een politiestaat hadden opgericht, zijn daar de symbolische “varkens” (met Rutte voorop) in het kabinet nu ook mee bezig. En wel onder leiding van de Oostenrijkse “varkensboer” Klaus Schwab. Om die reden had de term “onwelriekende reuzel” beter gereserveerd kunnen worden voor Rutte, Kaag (en de rest van het kabinet).

Dilan Yesilgöz-Zegerius. 

En hoe zit het met Dilan Yesilgöz-Zegerius (onze “Turkse” minister van Justitie & Veiligheid en de uitvinder van de term “onwelriekende reuzel”? Wel, ook zij is een varkentje wat noodzakelijk (zoals een deel van een bekend spreekwoord het heeft), eens gewassen dient te worden. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star