Van Meijeren roostert Bergkamp. Liet zich manipuleren door regering om Baudet het woord te ontnemen – YouTube

Dit is een van de uitstekende betogen van Gideon van Meijeren. (Forum voor Democratie, FvD) Hij heeft het er onder meer over dat Thierry Baudet (fractievoorzitter) eerder het woord in de Tweede Kamer werd ontnomen.

“Zoals men ijzer met ijzer slijpt, , zo scherpt de ene mens den andere.” 

Tijdens zijn uitmuntende betoog zegt Van Meijeren onder meer het volgende:

“En al zou een bepaald narratief wél de volledige waarheid bevatten, dan nog kan het heel nuttig zijn om dat narratief toch te laten bestrijden met afwijkende meningen om zo een dieper begrip over de waarheid te ontwikkelen.” 

En iets dergelijks vinden we ook weer in de Bijbel terug; die vat dit in enkele kernachtige woorden samen:

“Zoals men ijzer met ijzer scherpt, zo scherpt de ene mens den andere.” (Spreuken 27:17 NBG-vertaling)

Met andere woorden; wanneer er een redelijke discussie over een bepaald onderwerp is ontstaan en de waarheid ervan door de ene partij als waarheid en de tegenpartij dit als onjuist ziet, dan “scherpen” beide partijen elkaar, waardoor er een dieper inzicht over zal ontstaan. En zo worden beide partijen er alleen maar wijzer van.

De Dwaas, de Vijzel & de Stamper. 

Of de partij die het al die tijd mis had na er met de “tegenstander” een redelijke discussie over het betreffende onderwerp hebben gevoerd geneigd is de eigen mening te herzien, is dan een tweede. Nu we al enige tijd de verschillende discussies tussen de leden van FvD (Thierry Baudet, Pepijn van Houwelingen, Freek Jansen (en sinds kort ook Ralf Dekkers) en de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer hebben gevolgd, is het voor ons nu wel duidelijk dat de politieke “tegenpartijders” van FvD in het geheel niets willen leren! Tot een dieper inzicht zullen die dan ook nooit komen (wat trouwens uit hun dwaze interrupties al blijkt)! Op deze laatsten is dan ook het volgende vers uit hetzelfde hoofdstuk van toepassing:

“Al stampt gij een dwaas in een vijzel, tussen de graankorrels met een stamper, zijn dwaasheid zal niet van hem wijken.” (vers 22)

Wat is nu een Vijzel? 

Het antwoord is als volgt:

“Een vijzel is de combinatie van een kom en stamper. Met een vijzel kun je kruiden en andere ingrediënten vermalen en vermengen. Dit doe je door de ingrediënten in een kom te doen en deze te verpulveren met de stamper.” 

Het Gebruik van een Vijzel. 

En op de vraag “Hoe gebruik je een vijzel?”, het volgende antwoord:

“Je gebruikt de stamper om zowel te stampen als te wrijven. Door deze wrijving worden de ingrediënten in de vijzel gemalen.” Bron: google.com/search?q=vijzel+en+stamper

Het Zijn en Blijven Dwazen. 

En wat de betekenis over het stampen en wrijven met betrekking tot politici van onder meer VVD, D66, CDA (overige partijen en – helaas – soms ook de CU) aangaat, je kunt ze (in symbolische zin) vermalen en verpulveren wat je maar wilt, hun dwaasheid zal in ieder geval niet van hen wijken! In enkele woorden kernachtig samengevat: Het zijn en blijven dwazen! 

Tenslotte Nog Dit.

Dan nog even het volgende: het zal wel nooit gebeuren, maar stel je eens voor dat het volgende binnen de politiek een trend zou kunnen worden wanneer de ene politicus de ander meent weerlegd te hebben: “Hij/zij heeft hem (of haar) volkomen verpulverd!”😁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star