President Donald Trump: zijn Ondertekening van de “Executive Order to Combat Anti-Semitism” & de Spionagepraktijken van Israël in het Recente en Iets Verdere Verleden.

In de lente van dit jaar hadden we een post gepubliceerd over de herdefinitie van het anti-Semitisme. President Donald Trump wilde hier een overeenkomstige wet mee invoeren waarbij het ook verboden zou worden, kritiek op Israël te hebben. https://tinthor.org/2019/03/04/president-donald-trump-en-de-herdefinitie-van-anti-semitisme-het-incident-an-de-university-of-california-in-scene-gezet-ilhan-omar-rashida-tlaib-dubbele-standaard-is-talmudische-standaar/ En begin december j.l. was het dan zover: tijdens het Hanukka-feest op woensdag 11 december, ondertekende Trump de Executive Order to Combat anti-Semitism, waarmee niet allen Israël zal worden gevrijwaard van kritiek maar ook Joden op Amerikaanse campussen tegen kritiek zullen worden beschermd en de Boycott, Divest & Sanctions-Movement (BDS) het er nog moeilijker zal krijgen dan die er het al heeft. Trump ondertekende de wet onder het toeziend oog van Ivanka Trump en Jared Kushner en andere Amerikaanse prominenten. Het was de christelijke TV-zender, TruNews, die op 12 december j.l. met dit nieuws kwam. trunews.com/stream/president-trump-signs-executive-order-to-combat-anti-semitism

Israël: de Beste Bondgenoot die Donald Trump en Amerika Zich maar Kunnen Veroorloven maar dat die Natie Tevens een Anti-Amerikaanse Spion in Onschuldige Schaapskleren is. 

Nu zou je zeggen dat Donald Trump met de ondertekening van die wet, zo heeft laten zien dat Israël toch wel de beste bondgenoot is, die hij en Amerika zich maar kunnen veroorloven. Maar andersom blijkt de realiteit echter heel ánders te zijn. Want wat blijkt nu? In september j.l. werd namelijk bekend dat er nabij het Witte Huis en andere gevoelige lokaties een Israëlisch spionagesysteem ontdekt werd. Zo zouden gesprekken van Trump hiermee zijn afgeluisterd. Het gaat hier om surveillanceapparatuur bij, rond het Witte Huis en omgeving waarbij gebruik werd gemaakt van mobiele telefoons. youtube.com/watch?v=0uFxXPdNz0U (“Israeli Cellphone Spy System Found near the White House and Other Sensitive Locations”)

De Israëlische Krant over Israëlische Spionagepraktijken in het Verleden. 

Ook de Israëlische krant, “Haaretz”, had het over spionagepraktijken van Israël in het verleden, in dit geval tegen agenten van de CIA in Israël zelf; hier kwamen enkele voormalige veiligheidsbeambten van de CIA aan het woord die op voorwaarde dat die anoniem zouden blijven hun verhaal tegenover de Associated Press zouden doen. Voor de goede orde: het gaat hier over een incident uit 2012 toen Barack Obama nog president van Amerika was; dit kwam bovendien in het nieuws in de tijd dat er verwoede pogingen werden gedaan om de in Amerika gevangen gezette Amerikaans-Joodse spion, Jonathan Pollard, vrij te krijgen; die was in het verleden ook op spionageactiviteiten in de Verenigde Staten betrapt en om die reden opgepakt en in het gevang gezet. In het bericht van Haaretz lezen we er dit over:

“Dit incident, tegenover de Associated Press beschreven door drie voormalige Amerikaanse inlichtingenofficieren, zou afgewezen kunnen worden als slechts een ander geheimzinnig incident binnen de wereld van de internationale spionage behalve dat hetzelfde plaatsgevonden had bij de vorige CIA-chef. Dit was een niet zo subtiele herinnering dat de CIA, zelfs in een land bevriend met de Verenigde Staten, in de gaten werd gehouden. In een apart geval kwam, volgens twee andere voormalige agenten die met de Associtated Press spraken, een CIA-agent in Israël thuis om te ontdekken dat het voedsel in de koelkast anders geordend was. In al deze gevallen gelooft de Amerikaanse regering dat de veiligheidsdiensten van Israël hier verantwoordelijk voor waren.” haaretz.com/for-cia-israel-is-a-spy-therat-1.5272328

En dit is dan de “beste bondgenoot” die Amerika zich maar kan wensen. Nu is de vraag: Nu Trump die wet waarmee de herdefinitie van anti-Semitisme een veel bredere betekenis krijgt, heeft ondertekend, wat zal hij dan zeggen als er in de nabije dan wel iets verdere toekomst weer een dergelijk spionageschandaal naar buiten zal komen? Zou hijzelf, als hij hier kritisch over zou zijn,  er dan niet beticht van kunnen worden, een “anti-Semiet” te zijn? Zo ja, dan zal hij zich flink in zijn eigen voet hebben gebeten! Hoe dan ook: met het bovenstaande is weer eens bewezen dat Israël eigenlijk ergens toch een anti-Amerikaanse spionagewolf gehuld in onschuldige schaapskleren is. En hoewel Obama in tegenstelling met Trump (die van zichzelf had gezegd, “Het beste te zijn wat Israël ooit overkomen was”), met Netanyahu niet altijd door één deur kon, is het karakter van Israël al die jaren nog steeds niet veranderd.

 

Ton Nuiten – Zaterdag 14 December 2019.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star