‘Extreem naïef’: ons tapsysteem in handen van Israël – YouTube

Hier hebben we een aflevering van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Naast de propaganda die dit programma regelmatig verkondigt (over corona bijvoorbeeld), heeft Nieuwsuur soms toch ook weer interessante documentaires; dit nu, is er één van. Hier gaat het over het Israëlische Elbit Systems. Dit defensiebedrijf staat echter op verboden lijsten omdat deze firma onder meer clusterbommen produceert die echter verboden zijn:

“Elbit is niet zomaar en defensiebedrijf, en ook niet zomaar een Israëlisch defensiebedrijf. Het is ook nog eens een bedrijf dat op allerlei verboden lijsten staat omdat ze clusterbommen maken. Clusterbommen? Je weet wel, die wereldwijd afgesproken verboden munitie omdat ze zo ongelooflijk veel burgerdoden maken.” 

Jews Voices For Peace (JVP) & Elbit Systems. 

Een van de vele organisaties die zich regelmatig tegen de mensenrechtenschendingen van de Palestijnen door Israël uitspreken, is de Joodse organisatie Jewish Voice for Peace (JVP). Hoewel dit een Joodse organidatie is, staat ook die, naast andere “antisemitische” organisaties op de “zwarte” lijst van de (Joodse) Anti-Defamation League (ADL). Op de site van de ADL is hier het volgende over te lezen:

“In 2010 startte JVP een nationale campagne om de financiële dienstverlener TIAA-CREF onder druk te zetten om te desinvesteren van bedrijven die zouden profiteren van de Israëlische bezetting (Caterpillar, Northrop-Grumman, Elbit System en Viola). De petitie die JVP heeft gestart, heeft inmiddels meer dan 21.000 handtekeningen ontvangen en meer dan 70 organisaties hebben de campagne “We Divest” onderschreven.” Bron: adl.org/sites/default/files/documents/assets/pdf/israel-international/israel-middle-east/adl-report-jewish-voice-for-peace.pdf (pagina 4)

De NSO Group: Leverancier van “Cyber Warfare” in Israël & Pegasus. 

De Joodse mensenrechtengroep Jewish Voice for Peace maakte er dus melding van dat naast de andere genoemde firma’s ook Elbit Systems voordeel en winst bij de Israëlische bezetting zou behalen. Uit de documentaire van Nieuwsuur over Elbit Systems:

“Maar waar ze echt goed in zijn, is wat ze hier “offensive cyber” noemen, oftewel het binnendringen in systemen van de vijand. Hoe gevaarlijk dat kan zijn, is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden.”

Waarna er een fragment van een van de NOS Journaals volgt:

“Software van een Israëlisch bedrijf wordt gebruikt om wereldwijd telefoons te hacken van journalisten, mensenrechtenactivisten en advocaten.” 

Vervolgens een fragment van een uitzending van het Duitse Tagesthemen van ZDF 1; in verband met de hack-praktijken door Elbit Systems spreekt de Duitse nieuwslezer over “Een afluisterschandaal dat zijn weerga niet kent.” Dan weer terug naar Nieuwsuur:

“Het meest beruchte voorbeeld is Pegasus, software van het Israëlische bedrijf NSO, dat eigenlijk je telefoon verandert in een soort afluisterapparaat. Maar ook een dochteronderneming van Elbit dat nu het Nederlandse tapsysteem levert, wordt ervan beschuldigd software te hebben geleverd aan een autoritair regime. En al die exportdeals lijken te hebben plaatsgevonden met toestemming of zelfs onder aanmoediging van de Israëlische regering. Maar dat is nog niet alles; want vorige maand en ook deze week zijn er onthullingen in Israël over de Israëlische politie.”

Waarna er een fragment van een Israëlische nieuwszender verschijnt waar het dan over NSO gaat die er met spyware de telefoons van Israëlische burgers hackt en inbreekt. Na wat verder te hebben gezocht, kwamen we bij een artikel van 18 september 2018 uit waar we er dit over lezen:

“De in Israël gevestigde ‘Cyber Warfare’-leverancier NSO Group produceert en verkoopt een spyware-suite voor mobiele telefoons, Pegasus genaamd. Om een doelwit te bewaken moet een overheidsoperator van Pegasus het doelwit overtuigen om op een speciaal vervaardigde exploit-link te klikken, die, wanneer er op wordt geklikt, een reeks zero day-exploits levert om beveiligingsfuncties op de telefoon binnen te dringen en Pegasus installeert zonder toestemming van de gebruiker. Zodra de telefoon is misbruikt en Pegasus geïnstalleerd is, begint het contact te leggen met de commando- en controleservers (C&C) van de operator om de commando’s van de operator te ontvangen en uit te voeren, en de privégegevens van het doelwit terug te sturen, inclusief wachtwoorden, contactlijsten, agendagebeurtenissen, sms-berichten, en live spraakoproepen van populaire mobiele berichten-apps. De telefoniste kan zelfs de camera en de microfoon aanzetten om activiteiten in de buurt van de telefoon vast te leggen.” Bron: citizenlab.ca/2018/09/hid-and-seek-tracking-nso-groups-pegasus-spyware-to-operations-in-45-countries/ (nadruk toegevoegd)

De Europese Unie & de Coronapandemie: Vrij Baan voor Globale Israëlische Spionage? 

Wanneer een gebruiker van zijn mobiele telefoon op die software klikt, staat hij, zonder dit te weten, meteen in contact met de operator en zo worden al diens gegevens op de telefoon doorgegeven aan die operator. Maar hier komt ook weer de coronapandemie bij om de hoek kijken; hier is een artikel van mei 2020. Lees maar mee:

“De coronapandemie is een geweldige kans voor regeringen en spionagebedrijven om hun grip op leven van mensen uit te breiden. 

Volksgezondheidsautoriteiten zeggen dat het traceren van contacten cruciaal is om algemene lockdowns te beëindigen en nieuwe uitbraken van het virus snel te stoppen, tenminste totdat er een vaccin is ontwikkeld. 

Dat betekent dat er waarschijnlijk wereldwijd een markt zal zijn voor veelbelovende bewakingstechnologie om iedereen die aan het virus wordt blootgesteld snel te identificeren. Het gevaar is dat dit soort opdringerige surveillance permanent wordt. 

Een bedrijf dat deze kans wil grijpen, is de beruchte Israëlische NSO-Group. Dit bedrijf produceert malware, Pegasus genaamd, die stiekem op de mobiele telefoon van een doelzit kan worden gezet. Het kan dan worden gebruikt om vrijwel alle privé-informatie terug te leiden naar degenen die achter de sponage zitten, waaronder opnames, screenshots, wachtwoorden en e-mail- en sms-berichten. 

De veelgeprezen Israëlische technologie-industrie heeft nauwe banden met het militaire en inlichtingenapparaat van het land, dat de Palestijnen onder militaire bezetting gebruikt als onwillige cavia’s voor systemen die vervolgens op de markt worden gebracht in andere landen. 

Het lijkt er nu op dat de Europese regeringen bereid zijn de vruchten van deze schandelijke onderdrukkende structuur te omarmen onder het voorwendsel dat ze de pandemie bestrijden. 

Het Pegasus programma van de NSO-Group dat alleen aan overheden wordt verkocht, wordt in tientallen landen gebruikt tegen journalisten en mensenrechtenactivisten. Vermoedelijke gebruikers zijn onder meer Marokko, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Kazachstan. 

Pegasus was ook betrokken bij de moord op Jamal Khashoggi, de Arabische journalist die in 2018 naar het consulaat van zijn land werd gelokt en op brute wijze vermoord en in stukken gehakt.” 

Zowel Amnesty International als Facebook kregen ook met spionageprktijken van Pegasus te maken en hadden er een aanklacht over ingediend.

Nu zijn privacy- en mensenrechtendeskundigen bezorgd dat de NSO-groep voorop loopt in een door de Israëlische regering gesponsorde coronavirusspionage die in andere landen zou kunnen worden overgenomen. 

De Israëlische minister van Defensie, Naftali Bennett” (nu als opvolger van Netanyahu de premier van Israël-TN) “schepte vorige maand op dat zijn ministerie en het Israëlische leger samen met de NSO-groep een systeem hadden ontwikkeld waarmee de Israëli’s de kans op besmetting met het nieuwe coronavirus kunnen turven.”

En wat verderop:

“Vice kreeg een kijkje in de technologie van de NSO-Groep. Het tijdschrift beschrijft het systeem dat door de NSO-Groep is gemaakt, en een soortgelijk systeem dat is ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf Cy4Gate als “in wezen hulpmiddelen voor massaal toezicht die overheden en gezondheidsautoriteiten zouden kunnen helpen de bewegingen van elke burger, en met wie ze in contact komen, te volgen.”

En verder onderaan:

“Zoals Vice opmerkt, delen mobiele telefoonmaatschappijen in onder meer Italië, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk “de locaties van klanten al met hun respectievelijke regeringen in een poging de verspreiding van het virus te volgen. 

Hoewel er geen meldingen zijn dat deze regeringen de systemen van de NSO-groep gebruiken, zijn er verontrustende tekenen dat de Europese Unie en haar lidstaten de Israëlische technologie willen omarmen onder het mom van bestrijfing van COVID-19. 

Maandag tweette de Nederlandse ambassade in Tel Aviv: “We zijn op zoek naar Nederlandse bedrijven die willen samenwerken met een Israëlische partner in een unieke aanbesteding voor slimme digitale oplossingen voor corona (zoals apps) door het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid.” 

En Emanuele Giaufret, de ambassadeur van de Europese Unie in Tel Aviv, publiceerde een opinistuk in de Jerusalem Post waarin hij opschepte dat het 27-koppige blok “zijn wetenschappelijk en technologisch onderzoek inzet om COVID-19 te bestrijden”, een inspanning die “samenwerking met Israël vereist.” 

En over die activiteiten verderop;

“Deze activiteiten zijn breed genoeg om de financiering van spionage te omvatten, vooral aangezien Horizon 2020 de afgelopen jaren al is gebruikt om geld door te sluizen naar Elbit Systems en andere bedrijven in de oorlogsindustrie.

De altijd uitgeslapen Elbit zet zichzelf momenteel in de markt als leverancier van technologie om de pandemie te bestrijden.” 

Palestijnen Onder de Zionistische Bezetting: een Testcase voor de Wereld. 

Dan vervolgen we hieronder met hetzelfde artikel en dan blijkt dat de Palestijnen vanwege de testen met de spionagetechnologie die door Israël op hen uitgeprobeerd worden, eigenlijk een testcase voor de rest van de wereld zijn: 

“Israëls slechte behandeling van Palestijnen, inclusief haar eigen staatsburgers tijdens de pandemie, volgt hetzelfde patroon van racisme, geweld en verwaarlozing dat de grondslag is voor de staat. 

Palestijnse arbeiders uit de bezette Westelijke Jordaanoever hebben geen andere keuze dan voor Israëlische werkgevers te werken als ze hun families willen voeden. 

Terwijl ze in Israël zijn, worden ze blootgesteld aan het virus met het risico dat ze dat dan terugbrengen naar hun eigen gemeenschap. 

Maar Israëls systematische minachting voor de gezondheid en veiligheid van de Palestijnen heeft haar er niet van weerhouden hen te dwingen experimentele proefpersonen te zijn voor haar controle- en bewakingstechnologieën. 

“Palestijnen die willen verifiëren of hun verblijjfsverunning nog geldig is, heben van Israël de opdracht gekregen om een app te downloaden die het leger toegang tot hun mobiele telefoons geeft”, meldde de krant Haaretz vorige week in Tel Aviv. 

“Met de app kan het leger de locatie van de mobiele telefoon van de Palestijn volgen, evenals de meldingen die ze ontvangen, bestanden die ze downloaden, en de camera van het apparaat.”

Haaretz legt niet uit hoe dergelijke opdringerige software iets te maken heeft met de bestrijding van het virus, en ook niet wie deze specifieke app heeft gemaakt.

Maar de Israëlische media hebben bevestigd dat de Israëlische cyberwarfare-eenheid Unit 8200 van het leger betrokken is bij het coronavirusproject van de NSO-groep. 

In 2014 onthulden veteranen van Unit 8200 dat “de Palestijnse bevolking onder militair gezag volledig wordt blootgesteld aan spionage en bewaking door de Israëlische inlichtingendienst.” 

De Israëlische agenten bekenden dat de informatie die ze hielpen verzamelen en opslaan, ‘onschuldige mensen schaadt.’

“Het wordt gebruikt voor politieke vervolging en om verdeedheid te creëren binnen de Palestijnse samenleving door collaborateurs aan te werven en delen van de Palestijnse samenleving tegen elkaar op te zetten” voegden ze eraan toe. Nu krijgt de rest van de wereld de Palestijnse behandeling. 

“Wat er in Palestina gebeurt, blijft niet in Palestina”, merkt de waakhond Who Profits op, op een nieuwe webpagina gewijd aan het monitoren van hoe de COVID-19-crisis verloopt in de context van de Israëlische bezetting: 

Een belangrijke reden waarom Israël voortdurend zijn portefeuille van reperssie wil diversiëren, is dat het die later kan omzetten in economische en politieke winst. 

De coronaviruspandemie biedt Israël de perfecte gelegenheid om op deze manier spionage op de markt te brengen. 

En er zijn alle aanwijzingen dat de Europese Unie – in overeenstemming met haar ongebroken staat van medeplichtigheid – bereid is Israël te helpen zijn spionage uit te breiden tot vrij iedereen ter wereld.” Bron: bdsnederland.nl/maken-de-eu-en-de-pandemie-de-weg-vrij-voor-wereldwijde-israelische-spionage/ (nadruk toegevoegd)

En dus met de uitbreiding van de Israëlische spionage dus ook DE UITBREIDING & GLOBALISERING VAN DE ZIONISTISCHE BEZETTING…

Zondag 26 Januari 2020: Enkele Herinneringen.

“Terwijl de Zionistische Maffia in Israël er de Palestijnen geleidelijk aan aan het uitroeien is, is de Zionistische Maffia in Frankrijk bezig de Fransen in hun eigen geboorteland tot Palestijnen te reduceren.” (aldus Stephane Blet) 

“Het afgelopen jaar in Frankrijk biedt een mogelijk voorproefje voor de toekomst van het Westen: toenemende protesten tegen het liberalisme – en toenemend geweld tegen de protesten.” (aldus Pauline Bok (Foreign Policy)

“Om u slechts een idee te geven van wat het is om onder Joodse heerschappij te leven – want je kunt er beter over nadenken hier in Amerika – want wat zij willen doen is, zij willen de zionistische bezetting globaliseren. Ik zei dit op een avond in Bethlehem; we hadden een diner met sommige Palestijnse functionarissen inclusief de voormalige ambassadeur voor de Verenigde Staten, degene die door president Trump verwijderd werd” […] “Het was een fantastische avond en ik zei (ik zal aan de tafel en ik zei): “De zionisten willen de bezetting globaliseren.” En ik zag de blik op de gezichten van de Palestijnen en ze begrepen niet wat ik zei. “Nee, serieus, dit is wat ik me realiseer. Jullie zijn de testcase, zij willen dit globaliseren; zij willen hier technologie, surveillancetechnologie en artificial intelligence om de bezetting te globaliseren bij gebruiken en de wereld domineren.” (aldus Rick Wiles van TruNews) Bron: https://tinthor.org/2020/01/26/de-hongaarse-opstand-van-1956-de-huidige-protestdemonstraties-van-de-franse-gele-vesten-van-de-hongaarse-anti-joodse-opstand-naar-de-franse-anti-zionistisch-maconische-opstand-stephane-blet-d/

De Profetische Woorden van de Britse Historicus Arnold Toynbee. 

Wat nu de globalisering van de zionistische bezetting betreft, moeten de woorden van de Britse historicus Arnold Toynbee dan ook profetische woorden zijn geweest:

“The tragedy in Palestine is not just a local one; it is a tragedy for the world because it is an injustice taht is a menace to the world.” (De tragedie in Palestina is niet slechts en lokale; het is een tragedie voor de wereld omdat het een onrecht is dat een bedreiging voor de wereld vormt). 

En dat is natuurlijk helemaal waar. Het enige verschil is dat wat er in Palestina met het nodige geweld mee werd (en wordt) bereikt, dit in de rest van de wereldwijde samenleving bezig is sluipenderwijs en zeer geleidelijk aan ingang te vinden; die coronapas met QR-code is een van die signalen die ons hierbij worden afgegeven.

Het Politiegeweld Tijdens de Anti-Coronademonstraties Tegen de Demonstranten versus het Militaire Geweld in Palestina Tegen de Palestijnse Betogers. 

Hoe erg het politiegeweld tegen de demonstranten tijdens de anti-coronademonstraties zowel hier als in het buitenland ook was, vergeleken met het Israëlische militaire geweld waar de Palestijnen al jaren her onder te lijden hebben, valt het hier toch wel weer wat mee. Maar het geweld wat door de politie hier en daar tegen demonstranten werd toegepast, is weer een teken dat de zionistische bezetting bezig is, ook hier ingang te vinden. En dit is dan een tweede signaal wat er ons mee wordt afgegeven.

De Musta’ribeen & de Romeo.s.

Een ander opvallend kenmerk waarmee een opvallende gelijkenis mee vast te stellen is, zijn de Musta’ribeen tijdens de Palestijnse demonstraties in Israël en de Romeo’s tijdens de anti-coronademonstraties hier. Zoals voor sommigen al bekend is, maakt de politie hier gedurende anti-coronademonstraties gebruik van de Romeo’s Dat zijn agenten die tot het politiekorps behoren, maar uitgerust zijn als coronademonstranten. Nadat die zich heimelijk bij de ware coronabetogers gevoegd hadden, waren zij het die in sommige gevallen met het gooien van stenen naar de politie begonnen waren; dit gaf de politie dan ook een reden om hard in te grijpen. In Israël echter, is er ook iets dergelijks. De “Romeo’s” daar worden de Musta’ribeen genoemd. Dat zijn Israëlische agenten die zich vermomd hebben als Palestijnse betogers:

“Ze zijn gekleed als Palestijnense demonstranten, spreken met dezelfde accenten en uitdrukkingen en vertonen dezelfde manieren. Hun gezichten zijn bedekt met geruite Keffiyehs; ze zingen tegen het Israëlische leger en gooien terwijl ze andere demonstranten naar zich toetrekken als ze steeds dichter bij het leger komen, soms stenen in de richting van de soldaten. 

Dan barst het tafereel razendsnel los en keert deze groep zich, zwaaiend met geweren die onder hun overhemden verborgen waren in de lucht schietend, tegen de rest van de Palestijnse demonstranten, degenen die het dichts bij waren grijpen en tegen de grond worstelen. Het leger rukt op en neemt de gearresteerde Palestijnen in hechtenis terwijl de rest van de demonstranten uiteen gaat en om de anderen te waarschuwen, één woord toeschreeuwt: “Musta’ribeen!”  ” Bron: aljazeera.com/news/2018/4/10/mustaribeen-israels-agents-who-pose-as-palestinians

Dan valt het met de Romeo’s hier nog wel mee; die lopen hier onder de coronabetogers niet met geweren te zwaaien en te schieten. Hier worden demonstranten “alleen maar” door hen opgepakt, wat mishandeld, voor korte tijd opgesloten en later weer vrijgelaten. In Israël gaat het er tegen de Palestijnse betogers echter veel gewelddadiger aan toe. En natuurlijk zijn er ook de grote verschillen tussen de Musta’ribeen en de Romeo’s; zo moeten de Musta’ribeen onder meer de Arabische taal goed kunnen spreken, zich de gewoonten van de Palestijnen aanleren, krijgen er cursussen voor en zijn ze ook in andere Arabische landen actief. Met de Romeo’s is dit natuurlijk niet zo. Maar die hier zijn nu een derde signaal van wat er ons wat de komst van de zionistische bezetting betreft, mee wordt afgegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star